Söndagsmedaljonger.

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Naturligtvis behöver det inte vara söndag när du servera denna rätt utan den passar när som helst.

Ingredienser

  • 5-6 hg fläsk eller kalvfilé
  • 3 msk smör
  • Salt
  • Paprikapulver
  • Vitpeppar
  • Vetemjöl
  • 3 tomater
  • 8 oliver
  • 8 ansjovisfiléer
  • Soja
  • Citronsaft
  • Instruktioner

    Skär filén i ganska tjocka skivor, som plattas ut med handen. Krydda med salt och paprika, klappa in skivorna med lite vetemjöl och stek dem vackert bruna på båda sidor. Lägg upp dem på serveringsfat och håll dem varma. De salt och pepparströdda tomatskivorna fräses efteråt i steksmöret. Garnera varje köttbit med en tomatskiva, på vilken lägges en oliv med en rullad ansjovisfilé omkring. Vispa ur pannan med lite hett vatten och god soja och tillsätt några droppar citronsaft. Servera medaljongerna med skyn, råstekt potatis och kanske någon kokt grönsak.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben