Sörgårdsbullar

Serverar: 70 portioner

Lättbakade bullar uppkallade efter en kurs gård där jag åt dem första gången.

Ingredienser

  • 1 l mjölk
  • 1 hg margarin
  • 1 hg jäst
  • 2 tsk salt
  • 2 dl sirap
  • 1 l grahamsmjöl
  • 1 l rågsikt
  • 1 l vetemjöl
  • Instruktioner

    Smält margarin och tillsätt mjölken .Låt allt bli fingervarmt.Lös upp jästen med mjölkblandningen.Tillsätt mjölet (spara lite vetemjöl till utbakningen).Arbeta degen .Låt jäsa ca 30 minuter i bunken. Nu tillsätter man sirapen. Blanda allt .Gör bullar som får jäsa 30-35min på plåtar.Grädda i 225 grader i ca 5-7 minuter.Låt kallna under handduk.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben