Här är det enkla tricket att baka knapriga dessertskal som blir till "fågelbon", sedan skopar du i glass och toppar med sorbet.
258 kalorier per portion
12 g fett
4 g protein
33 g kolhydrater
Ingredienser
4 dl musli med frukt och nötter
75 g smör
2 msk socker
2 msk ljus sirap
1 äggvita
Servering
½ liter vaniljglass
1/4 liter mangosorbet
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Klä insidan av formarna på en muffinsplåt med små rundlar av bakplåtspapper. Du kan även använda vanliga muffinsformar i papp eller aluminium.
- Blanda musli, smör, socker och sirap i en matberedare. Tillsätt äggvitan och mixa snabbt ihop till en kletig deg.
- Grädda i nedre delen av ugnen 12 minuter eller tills kakorna börjar få lite färg. Ta ut och låt svalna.
- De nygräddade skalen är ganska mjuka men hårdnar när de svalnar.
- Skopa vaniljglass i varje skal, forma små kulor av mangosorbet med hjälp av ett kuljärn eller en tesked.
Servera genast.
Kommentarer (0)