Sötfrasiga glassnästen

Serverar: 8 portioner

Här är det enkla tricket att baka knapriga dessertskal som blir till "fågelbon", sedan skopar du i glass och toppar med sorbet. 258 kalorier per portion 12 g fett 4 g protein 33 g kolhydrater

Ingredienser

  • 4 dl musli med frukt och nötter
  • 75 g smör
  • 2 msk socker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 äggvita
  • Servering
  • ½ liter vaniljglass
  • 1/4 liter mangosorbet
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Klä insidan av formarna på en muffinsplåt med små rundlar av bakplåtspapper. Du kan även använda vanliga muffinsformar i papp eller aluminium.
    3. Blanda musli, smör, socker och sirap i en matberedare. Tillsätt äggvitan och mixa snabbt ihop till en kletig deg.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen 12 minuter eller tills kakorna börjar få lite färg. Ta ut och låt svalna.
    5. De nygräddade skalen är ganska mjuka men hårdnar när de svalnar.
    6. Skopa vaniljglass i varje skal, forma små kulor av mangosorbet med hjälp av ett kuljärn eller en tesked. Servera genast.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben