Blir 2 st riktigt goda limpor.
Ingredienser
9½-10½ dl rågsikt
1 tsk salt
1 dl brun farin
2 tsk brödkryddor
1 ägg
3 dl vatten
50 g jäst
Instruktioner
- Blanda som till en vanlig vetedeg.
Låt degen jäsa 30 min. i bunken.
- Baka ut till 2 limpor. Jäs övertäckta i 30 min.
- Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen ca 20 min.
- Pensla limporna med vatten och låt dem svalna under bakduk.
- TIPS ! Om limpdegen kavlas ut och sen rullas ihop till en limpa så blir bröden högre.
Kommentarer (7)
Supergoda limpor! Dessa har jag gjort mer än en gång, fast utan brödkryddor. Till och med min kräsne karl tycker om dem. Enkla och trevliga. Tack för ett bra recept!
Håller med om att dessa limpor är supergoda! Lätta att lyckas med också. Även jag uteslöt brödkryddorna. Kommer att bakas måååånga gånger. Tack fört ett superbra recept.
Jättegoda limpor som hela familjen tyckte mycket om! Dessa kommer jag definitivt baka många gånger! Tack så mycket för receptet! Mvh Anna
Supergoda, även utan smörgåsmat, endast smör på. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.
Bakade idag. Vilka toppengoda rågsiktsbröd. Uppskattades av hela familjen och jag kommer att baka dem många gånger ena limpan är redan slut... Högsta betyg från mig.
Hur goda som helst, kommer o baka dom i fortsättningen också.
Ljuvligt gott bröd. Det här kommer jag att baka många gånger!