Sötpotatismuffins

Serverar: 5 portioner

Saftiga och nyttiga muffins. Ett utmärkt exempel på hur man förklär mat till ett läckert bakverk. Perfekt som snabblunch eller som efterrätt efter en soppa.

Ingredienser

  • 200 g mandelmjöl
  • ½ skalad sötpotatis
  • 1-2 tsk malen kanel
  • 1-2 tsk nymalen kardemumma
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 mogna bananer
  • 4 ägg
  • Ev 1 msk honung
  • Kokosolja till formarna
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Riv potatisen fint. Tillsätt mandelmjöl, mosa bananerna och blanda alla ingredienser. Vispa med elvisp tills du har en jämn smet.
    3. Klicka upp i penslade formar och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter om du gör små, 20 minuter om du gör stora.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben