Sötpotatispasta

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Potatis till pasta? tänkte jag skeptiskt innan jag lagade denna rätt första gången men ack så gott det blev! Salt och sött i en underbar kombination.

Ingredienser

  • 750 g sötpotatis
  • 3 mellanstora gula lökar
  • 1 msk färsk rosmarin
  • 500 g penne
  • 150 g fetaost
  • 70 g färsk spenat
  • Riven pecorino eller parmesan
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Förvärm ugnen till 200 g. Skala och dela sötpotatisen i bitar som liknar storleken på pastan du valt. Lägg i en ugnsform med rejält med olja, potatisen fastnar lätt. Salta och rosta i ugnen tills de fått färg och är mjuka. Rör om försiktigt då och då, potatisen faller lätt sönder. Koka pastan. Under tiden potatisen är i ugnen och pastan kokar, skölj spenaten, hacka rosmarinen och skär löken i "halva" ringar och tärna fetaosten. Stek löken och rosmarinen i olja i en stekpanna, låt den gärna ha lite "kärna" och krisp kvar, blanda då i spenaten och låt den mjukna. Häll av vattnet av pastan och blanda ihop den med de rostade potatisbitarna, lökfräset och den tärnade fetaosten. Smaka av med salt och peppar.
    2. Lägg upp på varma tallrikar och strö över rikligt med pecorino och ringla över lite god olivolja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben