En saftig pudding med knäckigt nöttäcke. Det låter kanske märkligt att ha sötpotatis i en dessert, men det är otroligt gott!
Glutenfritt
Ingredienser
2 sötpotatisar, à 400 g
4 ägg
3/4 dl mjölk
1 1/4 dl farinsocker
25 g smör, rumsvarmt
2 msk vaniljsocker
1 msk mörk sirap
1 msk mörk rom
½ tsk mald kanel
½ tsk mald ingefära
1 krm salt
Pralintopping
1½ dl grovt hackade cashewnötter
1 dl farinsocker
2 msk smör
Tillbehör
Vispad grädde
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Picka sötpotatisen och lägg den i en ugnsform. Tillaga mitt i ugnen i ca 1 timme. Låt potatisen svalna och skala den. Mixa den slät med en mixerstav.
- Vispa alla ingredienser till puddingen i en stor skål med elvisp till en luftig smet. Häll smeten i en smord ugnssäker lång form, 2 liter och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
- Pralintopping:
Blanda grovhackade nötter, socker och smör. Ta ut puddingen och fördela pralintoppingen över. Grädda ytterligare 20-25 minuter.
- Servera puddingen ljummen med vispad grädde.
Kommentarer (0)