Sötpotatispudding

Serverar: 6-8 portioner

En saftig pudding med knäckigt nöttäcke. Det låter kanske märkligt att ha sötpotatis i en dessert, men det är otroligt gott! Glutenfritt

Ingredienser

  • 2 sötpotatisar, à 400 g
  • 4 ägg
  • 3/4 dl mjölk
  • 1 1/4 dl farinsocker
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 msk mörk sirap
  • 1 msk mörk rom
  • ½ tsk mald kanel
  • ½ tsk mald ingefära
  • 1 krm salt
  • Pralintopping
  • 1½ dl grovt hackade cashewnötter
  • 1 dl farinsocker
  • 2 msk smör
  • Tillbehör
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Picka sötpotatisen och lägg den i en ugnsform. Tillaga mitt i ugnen i ca 1 timme. Låt potatisen svalna och skala den. Mixa den slät med en mixerstav.
    3. Vispa alla ingredienser till puddingen i en stor skål med elvisp till en luftig smet. Häll smeten i en smord ugnssäker lång form, 2 liter och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
    4. Pralintopping: Blanda grovhackade nötter, socker och smör. Ta ut puddingen och fördela pralintoppingen över. Grädda ytterligare 20-25 minuter.
    5. Servera puddingen ljummen med vispad grädde.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben