Sötsyrliga grillade kotlettracks av Svensk Rapsgris med somriga tillbehör

Serverar: 4 portioner

Överraska med en ny och spännande grillmiddag- glaserade kotlettracks av Svensk Rapsgris i sällskap av rostade sommargrönsaker och fetaost. Dressingen - med lime, chili, och soja - höjer den redan fantastiska rätten ytterligare ett snäpp.

Ingredienser

  • 4 morötter, gärna gula och orangea
  • 2 små palsternackor
  • 1 fänkål
  • 2 majrovor
  • 2 färsklök
  • Färsk basilika
  • 50 g smör
  • 0,5 dl limesaft
  • 0,5 dl sweet chilisås
  • 2 msk japansk soja
  • 4 Scan Rapsgriskotletter med ben
  • 1 förpackning fetaost bruten i bitar
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225°C. Skär grönsakerna på längden. Blanda med smöret och lägg på en ugnsfast form. Sväng runt grönsakerna med salt och peppar, rosta i ca 45 min. Tänd grillen. 2. Blanda limesaft och sweet chili till en dressing. Ta hälften av dressingen och blanda i sojan, pensla kotletterna. Spar den andra hälften till grönsakerna. 3. Grilla kotletterna på grillen. 4. Ta ut grönsakerna, blanda ner fetaosten, färska basilikablad och avsluta med resten av dressingen. 5. Servera kotletterna med grönsaksblandningen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben