Sojabönssoppa

Serverar: 2-3 portioner

En grön vitaminkick med sojabönor och rotselleri mixade till en värmande soppa.

Ingredienser

  • ½ purjolök
  • 1 bit rotselleri, ca 200g
  • 1 msk smör
  • 3 dl mjölk
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 250 g sojabönor
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • Servering
  • Surdegsbröd
  • Instruktioner

    1. Skiva purjolöken. Skala och skär rotsellerin i små bitar. Fräs det i smör. Tillsätt mjölk, buljong och sojabönor.
    2. Koka ca 3 minuter. Rör ner hackad persilja och mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera soppan med surdegsbröd.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben