Sojafärspanna med sconestopping

Serverar: 4 portioner

En amerikansk favorit som består av kryddig sojafärs toppad med...scones. Jepp, du läste rätt. Och oj, vad gott och mättande det är. Comfort food i sitt esse.

Ingredienser

  • Sconestopping
  • ½ tsk vitvinsvinäger
  • 3/4 dl mjölk, t ex osötad sojamjölk eller havremjölk
  • 2½ dl vetemjöl, gärna fullkorn
  • 1½ tsk bakpulver
  • 50 g mjölkfritt smör
  • 2½ dl riven ost, t ex mjölkfri (kan uteslutas)
  • Färsfyllning
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 250 g champinjoner
  • 600 g sojafärs
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 2½ dl vatten
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Färsfyllning: Skiva den gula löken, paprikan och champinjonerna fint. Fräs i lite olivolja tills allt börjar få färg. Häll på sojafärsen och låt steka med i några minuter. Rör ner tomatpuré, paprikapulver, krossade tomater och vatten. Krydda med salt och peppar och låt puttra på tills lite av vätskan kokat bort och du har fått en tjock färssås.
    3. Sconestopping: Blanda ihop vitvinsvinäger och mjölk i en skål. Låt stå i några minuter tills mjölken skär sig något och blir klumpig. Blanda i en annan skål ihop vetemjöl och bakpulver. Skär smöret i mindre bitar och nyp ihop med mjölblandningen. När du fått hyfsat finfördelade smulor rör du ner mjölkblandningen och den rivna osten. Tryck ihop allt till en deg och forma till bollar som du sedan fördelar över färsblandningen.
    4. Grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills toppingen har fått fint med färg. Servera gärna med en sallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben