Solbackarutor

Serverar: 6 portioner

Tid: 50 minuter

jättegod

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 dl farinsocker
  • 3 äggulor
  • 1 msk vatten
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g blockchoklad
  • 3 äggvitor
  • 2,5 dl socker
  • Instruktioner

    1. Rör ihop smör och socker och blanda sedan i de övriga ingredienserna.
    2. Bred ut smeten (som ska vara ganska hård) i en bakplåtspappersklädd långpanna.
    3. Smält chokladen och ringla den över smeten.
    4. Vispa äggvitorna och blanda dem med sockret till en marängsmet, som breds ovanpå kakan.
    5. Grädda den i 175 grader i 18 minuter. Skär kakan i rutor innan den svalnat helt.

    Kommentarer (1)

    pinkpixie 20 juli 2010

    det gick inet ringla chokladen , den var tämligen fast, Ska man bre ut den över den ogräddade smetan?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben