Solfärs

Serverar: 2 portioner

Viktväktarvänlig. Ej pointsangivet, beroende på om man vill utnyttja duoval, fria smaksättare eller annan mängd och fetthalt på ingredienserna.

Ingredienser

  • 150 g nötfärs, 10%
  • 2 stora morötter
  • ½ tsk olja
  • 0,75 tsk salt
  • ½ krm vitpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm timjan
  • Krossade tomater, 200 g
  • 1 msk ketchup
  • 1½ dl vatten
  • Instruktioner

    Skala och riv morötterna grovt. Hetta upp fettet i en stor stekpanna och fräs morötterna. Lägg i färsen och fräs tills den blir grynig. Tillsätt krossade tomater, ketchup, kryddor och vatten. Låt allt småkoka under lock några minuter.

    Kommentarer (1)

    monicadanell 17 december 2009

    Hej min vän till lunch har jag ätit solfärs gott var det tack för receptet kommer att göra om den jag ger dej 5 p

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben