Solögon/Vaniljbullar

Serverar: 25 portioner

Tid: 1 timme

Bullarna ska bara jäsa en gång vilket jag tycker är bra.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 - 2 tsk stött eller mald kardemumma
  • 150 g rumsvarmt margarin
  • ca 9 dl vetemjöl
  • 2 dl vaniljkräm
  • Pensling
  • 1 ägg
  • pärlsocker
  • Instruktioner

    Smula ner jästen i den kalla mjölken. Tillsätt socker, salt, ägg och kardemumma. Klicka i margarinet och rör ner mjölet. Knåda degen. Gör runda bullar och lägg i bullformar. Jäs övertäckta i ca 1 tim. Gör under tiden en ganska tjock vaniljkräm av tex. marzanpulver. Gör en fördjupning med mjölad tumme i varje bulle. Klicka i krämen. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Eller pensla dom med smält smör och doppa i strösocker efter gräddningen. Grädda i 250 grader ca 7 min.

    Kommentarer (2)

    Farmoran 3 september 2008

    Dessa bullar går åt som smör i solsken!

    lindakh 4 maj 2010

    Kjempe gode :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben