Solroskvadrater

Serverar: 12 portioner

Detta är fantastiskt goda och lättbakade frukostbullar. Bullarnas goda smak kommer från solrosfrön och det lite grövre vete- och rågkrosset.

Ingredienser

  • ½ pkt jäst, 25 g
  • 1 msk honung
  • Ca 1 tsk salt
  • 4 dl ljummet vatten, 37 grader
  • 1 dl solrosfrön
  • 3 msk linfrön
  • 1 dl vetekross
  • 1 dl rågkross
  • 9 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Rör ner honung och salt. Rör ut jästblandningen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet.
    2. Blanda solrosfrön, linfrön, vetekross och rågkross. Blanda krossblandningen med degvätskan. Tillsätt mjölet och arbeta samman till en lös deg. Spara lite mjöl till utbakningen. Låt degen jäsa 1 timma.
    3. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Strö över extra vetemjöl och platta ut degen med handen, ca 20x30 cm.
    4. Skär degen i 12 bitar med en kniv och lägg bitarna på en bakpappersklädd eller oljad plåt.
    5. Låt kvadraterna jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter. Servera gärna kvadraterna tillsammans med färskost, skinka, paprika och en kvist persilja.

    Kommentarer (1)

    sippeblomma 18 maj 2008

    Detta bröd blev en favorit som jag kommer att baka många gånger!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben