Solroskyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

För alla kycklingälskare.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 100 g solroskärnor
  • 100 g riven ost
  • 1 tsk salt
  • l msk smör
  • 1 msk rapsolja
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i 8-12 bitar.
    2. Blanda 1 dl mjöl på en tallrik. Vispa sönder ägget i en skål. Blanda solroskärnorna, riven ost och resten av mjölet på en tallrik.
    3. Salta och vänd kycklingbitarna i mjölet, sedan i ägget och sist i solrosblandningen.
    4. Hetta upp en del av smöret och lite olja i en stekpanna och stek på låg värme tills paneringen blivit gyllenbrun.
    5. Servera gärna sallad och pasta, ris eller potatis.

    Kommentarer (1)

    ksimon 21 oktober 2011

    Otroligt gott! Men jag gjorde den vegetarisk med quorn och mjöl med fibrer i. Till och med inbitna köttätare uppskattade detta!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben