Serverar: 18 portioner
Uppfann dessa ikväll och de blev jättegoda!
Smula jästen i en degbunke och häll över det 37-gradiga vattnet. Rör tills det löst sig helt. Tillsätt filmjölken och margarinet och rör ihop.Ha i sirapen, solroskärnorna och alla kryddorna tillsammans med rågsikten. Tillsätt vetemjöl special i omgångar och känn på degen efter varje gång - den ska klibba lite på fingret, då är det nog med mjöl! Låt jäsa övertäckt i 40 minuter. Tag upp och arbeta smidig. Dela i två lika stora delar. Dela varje del i 9 bitar och platta ut till tekakor (ca 0,5 - 1 cm tjocka). Lägg på bakpappersklädda plåtar och nagga dem. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. (Om man vill kan man pensla tekakorna med vatten och strö över lite solroskärnor, men jag tyckte inte det behövdes.) Grädda mitt i ugnen i 225* (varmluftsugn 200*) tills de är gyllenbruna.