Solrostekakor

Serverar: 18 portioner

Uppfann dessa ikväll och de blev jättegoda!

Ingredienser

  • 50 gr jäst
  • 3 dl vatten , 37 *
  • 3 dl filmjölk
  • 0,5 dl flytande margarin
  • 3 msk brödsirap
  • 1,5 dl rostade solroskärnor (rosta i ugn några min i 200 *)
  • 1 msk malda pomeransskal
  • 1 msk mald anis
  • 1 tsk salt
  • 3 dl rågsikt
  • vetemjöl special
  • Instruktioner

    Smula jästen i en degbunke och häll över det 37-gradiga vattnet. Rör tills det löst sig helt. Tillsätt filmjölken och margarinet och rör ihop.Ha i sirapen, solroskärnorna och alla kryddorna tillsammans med rågsikten. Tillsätt vetemjöl special i omgångar och känn på degen efter varje gång - den ska klibba lite på fingret, då är det nog med mjöl! Låt jäsa övertäckt i 40 minuter. Tag upp och arbeta smidig. Dela i två lika stora delar. Dela varje del i 9 bitar och platta ut till tekakor (ca 0,5 - 1 cm tjocka). Lägg på bakpappersklädda plåtar och nagga dem. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. (Om man vill kan man pensla tekakorna med vatten och strö över lite solroskärnor, men jag tyckte inte det behövdes.) Grädda mitt i ugnen i 225* (varmluftsugn 200*) tills de är gyllenbruna.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben