Solsallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Rotfrukter i ugn med fetaost och oliver

Ingredienser

  • 8 potatisar
  • 2 palsternackor
  • 2 morötter
  • ½ purjolök
  • 1 liten zucchini
  • 1 gul eller orange paprika
  • 3-5 vitlöksklyftor
  • 1 dl valnötter
  • 2 msk Herbes de Provence
  • 3 msk olivolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 dl kalamataoliver
  • 150 g fetaost
  • 100 g ruccolasallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C. Skala eventuellt potatisarna. Skär klyftor, 6-8 klyftor per potatis. Skala morötter och palsternackor. Skär upp dom i tändsticksstora bitar. Skåra och skölj purjolöken. Skär också upp purjolöken i tändsticksstora bitar. Skär upp zucchinin i centimetertjocka halvmånar. Kärna ur och skär ner paprikan.
    2. Lägg allting i en långpanna, lägg i oskalade vitlökskyftor, krossa och strö över nötterna, strö över kryddblandningen samt olja. Salta och peppra.
    3. Blanda väl, det görs lättast med händerna. Ställ in plåten i ugnen, rör om efter 15 min och rotfrukterna är färdiga efter 30-35 minuter.
    4. Strö över oliver, ost och ruccola och servera genast.
    5. *Herbes de Provence är en kryddblandning bestående av orkade örter; basilika, fänkålsfrö, mejram, rosmarin, salvia, sommarkyndel och timjan. Naturligtvis går det bra med vilken favoritblandning av torkade örter som helst.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben