Rotfrukter i ugn med fetaost och oliver
Ingredienser
8 potatisar
2 palsternackor
2 morötter
½ purjolök
1 liten zucchini
1 gul eller orange paprika
3-5 vitlöksklyftor
1 dl valnötter
2 msk Herbes de Provence
3 msk olivolja
Salt
Vitpeppar
2 dl kalamataoliver
150 g fetaost
100 g ruccolasallad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
Skala eventuellt potatisarna. Skär klyftor, 6-8 klyftor per potatis. Skala morötter och palsternackor. Skär upp dom i tändsticksstora bitar. Skåra och skölj purjolöken. Skär också upp purjolöken i tändsticksstora bitar. Skär upp zucchinin i centimetertjocka halvmånar. Kärna ur och skär ner paprikan.
- Lägg allting i en långpanna, lägg i oskalade vitlökskyftor, krossa och strö över nötterna, strö över kryddblandningen samt olja. Salta och peppra.
- Blanda väl, det görs lättast med händerna.
Ställ in plåten i ugnen, rör om efter 15 min och rotfrukterna är färdiga efter 30-35 minuter.
- Strö över oliver, ost och ruccola och servera genast.
- *Herbes de Provence är en kryddblandning bestående av orkade örter; basilika, fänkålsfrö, mejram, rosmarin, salvia, sommarkyndel och timjan. Naturligtvis går det bra med vilken favoritblandning av torkade örter som helst.
Kommentarer (0)