Sommar-pyttipanna

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god variant på pytt.

Ingredienser

  • 500 g färskpotatis
  • ca 250 g gul lök eller knipplök
  • 200 g champinjoner
  • 200 g morötter
  • 3 kycklingfiléer, ca 350 g
  • 2-3 msk olivolja
  • 1-2 tsk salt
  • 1-2 krm vit- eller svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja
  • Instruktioner

    Borsta (skala eventuellt) och tärna potatisen. Skala och tärna löken. Borsta (skala eventuellt) och skiva morötterna. Rensa svampen och skär den i tärningar. Tärna kycklingfiléerna. Fräs kycklingtärningarna i 1 msk olja tills de fått lite färg, tag upp och lägg åt sidan. Fräs potatis, lök, champinjoner och morötter i resten av oljan på hög värme tills de fått fin färg. Blanda i kycklingtärningarna, sänk värmen och lägg på ett lock. Låt steka i 10-15 min tills grönsakerna är mjuka och kycklingtärningarna genomstekta. Krydda med salt och peppar och strö över persilja. Rödbetor är gott till.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben