Sommar-tiramisù

Serverar: 4-6 portioner

Likördoppade mandelskorpor varvade med krämig Mascarponeost och skivade jordgubbar. Jag vet att sommaren officiellt är över, men man kan väl drömma sig tillbaka - eller längta efter nästa? Ur Allers 27/10.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • ¾ dl socker
  • 1 dl vispgrädde
  • 250 g Mascarponeost
  • 250 g jordgubbar
  • 200 g cantuccini (italienska mandelskorpor)
  • 5 msk Cointreau (apelsinlikör)
  • 4 msk vatten
  • Garnering
  • 125 g hallon
  • 125 g blåbär
  • Några klasar röda vinbär
  • Myntablad
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och socker vitt och luftigt. Vispa grädden. Rör ned Mascarpone och vispad grädde i äggulesmeten. Vispa äggvitorna till skum och vänd försiktigt ned dem i smeten.
    2. Skär jordgubbarna i skivor. Bryt skorporna i bitar och lägg 1/3 i botten på en serveringsskål. Blanda likör och vatten och droppa över skorporna så de blir lätt fuktade. Täck med 1/3 av mascarponekrämen och lägg på 1/3 av jordgubbarna. Upprepa så det blir 3 lager skorpor och avsluta med mascarponekräm.
    3. Täck skålen med plastfolie och ställ in den i kylen 3-4 timmar.
    4. Dekorera desserten vid servering med resten av jordgubbarna, hallon, blåbär, vinbär och myntablad. Sikta över florsocker och servera.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben