Likördoppade mandelskorpor varvade med krämig Mascarponeost och skivade jordgubbar. Jag vet att sommaren officiellt är över, men man kan väl drömma sig tillbaka - eller längta efter nästa? Ur Allers 27/10.
Ingredienser
2 ägg
¾ dl socker
1 dl vispgrädde
250 g Mascarponeost
250 g jordgubbar
200 g cantuccini (italienska mandelskorpor)
5 msk Cointreau (apelsinlikör)
4 msk vatten
Garnering
125 g hallon
125 g blåbär
Några klasar röda vinbär
Myntablad
Florsocker
Instruktioner
- Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och socker vitt och luftigt. Vispa grädden. Rör ned Mascarpone och vispad grädde i äggulesmeten. Vispa äggvitorna till skum och vänd försiktigt ned dem i smeten.
- Skär jordgubbarna i skivor. Bryt skorporna i bitar och lägg 1/3 i botten på en serveringsskål. Blanda likör och vatten och droppa över skorporna så de blir lätt fuktade. Täck med 1/3 av mascarponekrämen och lägg på 1/3 av jordgubbarna. Upprepa så det blir 3 lager skorpor och avsluta med mascarponekräm.
- Täck skålen med plastfolie och ställ in den i kylen 3-4 timmar.
- Dekorera desserten vid servering med resten av jordgubbarna, hallon, blåbär, vinbär och myntablad. Sikta över florsocker och servera.
Kommentarer (0)