Sommarchutney

Syrran har gjort denna och säger att den är god!

Ingredienser

  • 500 g körsbär, gärna klarbär
  • 500 g tomater
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlök solo eller 3-4 klyftor
  • 1/2 röd chilifrukt
  • 1 1/4 dl balsamvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 förpackning Dansukker syltsocker 1+3
  • Instruktioner

    1. Skölj och kärna ur körsbären. Skålla, skala och tärna tomaterna. Skala och hacka lök och vitlök. Skölj chilifrukten och tag bort kärnorna.
    2. Hacka eller strimla den fint. Blanda allt utom syltsockret i en gryta och koka under omrörning i 15 minuter. Tillsätt syltsockret och koka i 5 minuter. Ta grytan från värmen och skumma noga. Häll upp chutneyn på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

    Kommentarer (1)

    Clint Crossley 10 juli 2018

    Det är en intressant kondiment! Jag är osäker på var jag ska använda den! God smak har den, men väldigt sött med 1kg syltsocker!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben