Sommarfrestelser

Serverar: 4 portioner

Lättgjord dessert som både är saftig och lite knaprig.

Ingredienser

  • 3 mogna persikor
  • 3 dl vaniljkräm (pulver)
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ påse mandelbiskvier á 150 g
  • 2 msk sherry
  • ½ l hallon
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Lägg persikorna i kokande vatten och låt dem ligga ca 30 sekunder. Ta upp dem och lägg dem i iskallt vatten. Skala persikorna, ta ur kärnorna och tärna fruktköttet. Gör vaniljsåsen enligt förpackningens anvisningar. Vispa grädden och rör ner den i vaniljkrämen
    2. Krossa biskvierna. Lägg lite krossade mandelbiskvier i botten på fyra glas. Droppa över sherryn. Fördela persikor, hallon och vaniljkräm över. Avsluta med vaniljkräm och resten av de krossade biskvierna. Garnera med hallon och citronmeliss.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben