Sommargratäng med kassler

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 1 timme

Fick detta recept av mamma och har bjudit många nöjda gäster på denna goda, krämiga gratäng!!!

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 paprikor
  • 2 msk smör
  • 2 krm timjan
  • 2 krm oregano
  • Salt
  • Peppar
  • 4 stora tomater
  • 600 g benfri kassler
  • 200 g färskost (vitlök creme bonjour)
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Skär löken i tunna skivor och fräs den mjuk i smör utan att den tar färg.
    2. Kärna ur paprikorna och skär i strimlor. Fräs strimlorna knappt mjuka tillsammans med löken. Tillsätt örtkryddor, salt och peppar.
    3. Skär tomater och kassler i skivor. Lägg köttet i mitten på ett stort ugnssäkert fat. Lägg tomatskivor med lök-paprikaröran runt köttet.
    4. Sätt ugnen på 250 grader.
    5. Rör ut osten med grädden och bred såsen över köttet. Sätt in fatet i ugnen och grädda i ca 15 minuter. Servera med pressad potatis eller kokt ris.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (1)

    flabban 8 februari 2009

    Jättegott. En rätt som jag kommer att göra fler gånger. Gillar örtkryddor och kommer att använda färska nästa gång. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben