Sommarkräm

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Tycker den här krämen är så god! Den smakar mycket sommar fast man inte har färska bär i den, utan låter djupfrysta bär tina upp i krämen.

Ingredienser

  • 2 dl röd saft
  • 4 dl vatten
  • 3 msk potatismjöl
  • 1 pkt (280 g) skivade eller hela djupfrysta jordgubbar
  • eller 1 pkt (250 g) djupfrysta hallon
  • Instruktioner

    1. Blanda saft, vatten och potatismjöl kallt i en kastrull. Koka upp blandningen under omrörning. Häll upp krämen i en skål. Lägg ett paket otinade djupfrysta bär i krämen. Rör ett par gånger i krämen medan bären tinar.
    2. Servera krämen kall med mjölk eller gräddmjölk.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben