Sommarlimpa

Jättegod med ost och skinka. Eller sardiner och sallad. Men bäst med messmör och nyklippt gräslök

Ingredienser

  • 4 dl vatten
  • ½ dl olja
  • 15 g jäst
  • 2 sockerbitar
  • 1½ tsk salt
  • 3 dl vetemjöl special
  • 4 dl fint rågmjöl
  • 2 msk kummin
  • Instruktioner

    Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till ca 35 grader. Lös upp jästen tillsammans med sockerbitarna i lite av vattnet. Tillsätt sedan resten av vattnet, oljan, saltet och kumminet. Rör ner mjölet. Knåda manuellt eller med köksmaskin ca tio minuter. Låt jäsa övertäckt i bunken ca två timmar. Flytta över till en brödform. Låt jäsa ca en halvtimme till. Grädda i 200 grader ca 50 minuter.

    Liknande recept

    3.5
    50 min
    1

    Kommentarer (1)

    hebbe2006 28 maj 2016

    hej går det bra att byta ut rågmjöl mot rågsikt?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben