Sommarmadeleinekakor

Serverar: 40 portioner

Madeleinekakor med citron eller chokladsmak är vi nog alla vana att se. Här kommer en sommarvariant med fläder och citron.

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 2 msk Kiviks Lättdryck fläder/citron, konc
  • 3 dl strösocker
  • 6 ägg
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • Tillbehör
  • Madeleineformar eller silikonmuffinsformar (hjärtan)
  • Garnering
  • Smält smör
  • Siktat florsocker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt det svalna. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt, så att du får en krämig äggsmet. Tillsätt flädersaften och rör försiktigt om.
    3. Rör försikigt ner mjölet lite i taget, 1 dl, växelvis med det smälta smöret.
    4. Smörj formarna och fördela smeten i dem. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12-15 min.
    5. Lossa försiktigt kakorna från formarna. Om du ska frysa kakorna kan du vänta med garnering. Strax innan de ska serveras pensla kakorna med smält smör och sikta över florsocker.
    6. Lycka till!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben