Madeleinekakor med citron eller chokladsmak är vi nog alla vana att se. Här kommer en sommarvariant med fläder och citron.
Ingredienser
250 g smör
2 msk Kiviks Lättdryck fläder/citron, konc
3 dl strösocker
6 ägg
4 ½ dl vetemjöl
Tillbehör
Madeleineformar eller silikonmuffinsformar (hjärtan)
Garnering
Smält smör
Siktat florsocker
Instruktioner
- Smält smöret och låt det svalna. Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt, så att du får en krämig äggsmet. Tillsätt flädersaften och rör försiktigt om.
- Rör försikigt ner mjölet lite i taget, 1 dl, växelvis med det smälta smöret.
- Smörj formarna och fördela smeten i dem. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12-15 min.
- Lossa försiktigt kakorna från formarna. Om du ska frysa kakorna kan du vänta med garnering. Strax innan de ska serveras pensla kakorna med smält smör och sikta över florsocker.
- Lycka till!
Kommentarer (0)