Sommarpaj med kassler

Serverar: 4-6 portioner

Jättegod paj som ska ätas kall.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör eller margarin
  • 1-2 msk vatten
  • Fyllning
  • 300 g benfri kassler
  • 4 ananasringar
  • ½ purjolök
  • 3 kokta kalla ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl gröna ärter
  • Garnering
  • 1 salladshuvud
  • 1 kokt ägg
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl och matfett, gärna i en matberedare, tillsätt vattnet och blanda samman degen till en boll. Svep in degen i plastfilm och låt den vila ca 30 minuter.
    2. Tryck eller kavla ut degen i en smord pajform ca 24 cm i diameter. Nagga sedan botten med en gaffel.
    3. Förgrädda pajskalet i 200 grader ca 15 minuter.
    4. Tärna kassler och ananas. Skölj och strimla purjolöken, finhacka 3 av de kokta äggen och vispa grädden.
    5. Blanda vispgrädde och majonnäs. Vänd försiktigt ner hackade ägg, ärter, kassler, ananasbitar och purjolök.
    6. Lägg salladsblad i det avsvalnade pajskalet och fördela fyllningen i skalet. Garnera med äggklyftor och persilja.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben