Sommarpavlova

Serverar: 10 portioner

170 kalorier per portion Denna sommartårta är perfekt dessert på midsommarfesten.

Ingredienser

  • 4 stora äggvitor
  • 3 1/4 dl socker
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ liter jordgubbar
  • ½ liter hallon
  • Citronmelissblad till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Markera en cirkel, ca 25 cm i diameter på ett bakplåtspapper, lägg det på en plåt.
    2. Vispa äggvitorna med elvisp till hårt skum, häll i lite socker i taget och fortsätt vispa tills smeten är fast och slät.
    3. Bred ut marängsmeten i den markerade cirkeln, grädda mitt i ugnen 2 ½ -3 timmar. Marängen ska vara alldeles torr. Låt gärna ugnsluckan stå på glänt mot slutet av gräddningen.
    4. Låt marängen kallna och lossa den från bakplåtspapperet. Strax innan tårtan ska serveras, vispa grädden ganska hårt och bred ut den på marängen. Lägg på bären och garnera med citronmeliss.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben