En dessert som doftar och smakar sommar med fläder och jordgubbar.
Ingredienser
3/4 dl färska jordgubbar
1 dl vispgrädde
75 g vit choklad
1 äggula
Botten
4 savoiardikex (används till tiramisu)
4 msk koncentrerad flädersaft
Flädergelé
½ gelatinblad
½ dl koncentrerad flädersaft
1 krm vaniljsocker
Servering
Maränger
Jordgubbar
Citronmeliss
Instruktioner
- Mixa jordgubbarna med stavmixer till en puré. Vispa grädden fast. Smält den vita chokladen i vattenbad.
Vispa upp äggulan, häll chokladen över äggulan och rör runt så att det blandar sig. Blanda i grädden och jordgubbspurén.
Bryt kexen och fördela i 4 glas. Häll först på flädersaften och sedan moussen.
Låt glasen stå i kylen i 2-3 timmar.
- Flädergelé:
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter. Ta upp och smält i kastrull med saft, 2 msk vatten och vaniljsocker. Låt svalna något och häll över moussen. Ställ kallt i minst 1 timme.
- Dekorera glasen med brutna bitar maräng, skivad jordgubbar och en kvist citronmeliss.
Kommentarer (0)