Sommarsensation

Serverar: 4 portioner

En dessert som doftar och smakar sommar med fläder och jordgubbar.

Ingredienser

  • 3/4 dl färska jordgubbar
  • 1 dl vispgrädde
  • 75 g vit choklad
  • 1 äggula
  • Botten
  • 4 savoiardikex (används till tiramisu)
  • 4 msk koncentrerad flädersaft
  • Flädergelé
  • ½ gelatinblad
  • ½ dl koncentrerad flädersaft
  • 1 krm vaniljsocker
  • Servering
  • Maränger
  • Jordgubbar
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Mixa jordgubbarna med stavmixer till en puré. Vispa grädden fast. Smält den vita chokladen i vattenbad. Vispa upp äggulan, häll chokladen över äggulan och rör runt så att det blandar sig. Blanda i grädden och jordgubbspurén. Bryt kexen och fördela i 4 glas. Häll först på flädersaften och sedan moussen. Låt glasen stå i kylen i 2-3 timmar.
    2. Flädergelé: Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter. Ta upp och smält i kastrull med saft, 2 msk vatten och vaniljsocker. Låt svalna något och häll över moussen. Ställ kallt i minst 1 timme.
    3. Dekorera glasen med brutna bitar maräng, skivad jordgubbar och en kvist citronmeliss.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben