Sommarsorbet

Serverar: 5 portioner

Så underbart god!

Ingredienser

  • 0,5 dl vit sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk persikolikör
  • 2 st ägg
  • Citronmeliss
  • 10 st nektariner
  • Instruktioner

    1. Skala frukten (nektariner eller persikor) och skär i bitar. Mixa fruktbitarna till mos. Blanda i sirap, vaniljsocker och persikolikör.
    2. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i fruktblandningen. Häll moset i en bunke och ställ i frysen. Rör i sorbeten några gånger under infrysningen med ett par timmars intervall.
    3. Ta upp sorbeten ca en halv timme före servering. Lägg upp i portionsskålar och garnera med citronmeliss och gärna ett par klyftor nektarin eller persika

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben