Sommarswirl

Serverar: 4 portioner

Len gräddkräm och söta maränger är läckert tillsammans med bärsåsen.

Ingredienser

  • 1½ dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • 1 msk vaniljsocker fairtrade
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 6 dl smulade maränger
  • Sås
  • 1/4-½ liter valfria bär, stora bär delas
  • 1 dl vatten
  • 3/4-1 dl gelésocker multi
  • Garnering
  • 1 dl hackade hasselnötter, kan uteslutas
  • Instruktioner

    1. Sås: Blanda ingredienserna i en kastrull och koka i en halv minut. Ställ åt sidan för att svalna.
    2. Vispa grädden fast tillsammans med florsocker och vaniljsocker. Blanda ner yoghurten i grädden.
    3. Varva gräddkrämen med maränger och bärsås i vackra glas eller skålar. Strö på hackade nötter och servera genast!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben