Somrig ugnsbakad lax med avokado och fetaostsallad

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 25 minuter

En lätt och somrig rätt som passar bra för många. Servera med lime och nykokt färskpotatis.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé, utan skinn
  • 3 avokador
  • 1 paket fetaost
  • 1/2 gurka
  • 1 liten rödlök
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175ºc. Lägg laxen i en ugnsfast form med lite olja eller smör i botten. Salta och peppra laxen. Sätt in den i ugnen i ca 15-20 minuter. Medan laxen blir klar gör salladen: Skär gurkan och avokadorna i mindre bitar. Finhacka rödlöken. Blanda ihop alla ingredienser i en skål och smula ner fetaosten. Ta ut laxen ur ugnen, lägg upp den på ett serveringsfat och strö över salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben