Sorbet- och yoghurt-glassterrin

Serverar: 10-12 portioner

Krämigt, läskande och gott i flersmak!

Ingredienser

  • Hallonsorbet och mangosorbet
  • 1 gelatinblad
  • 2 dl socker
  • 50 g glykos
  • 3 dl vatten
  • 225 g hallonpuré, mixade och passerade
  • Hallon
  • 225 g mangopuré, färsk eller fryst, mixad mango
  • 500 g vaniljglass
  • Björnbärsyoghurtglass
  • 200 g björnbärspuré, mixade björnbär, ev passerade
  • 1 dl florsocker
  • 3½ dl grekisk yoghurt, 10%
  • 1 dl vaniljyoghurt
  • Servering
  • Färska bär
  • Instruktioner

    1. sorbet: Fodra en terrinform eller en avlång sockerkaksform som rymmer 2 liter med plastfolie.
    2. Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten 5-10 minuter. Koka upp socker,glykos och vatten. Lyft upp gelatinet ur vattnet, lägg det i den varma lagen och rör om.
    3. Blanda hälften av lagen i hallonpurén och resten i mangopurén. Kör hallonsorbeten i glassmaskin först och täck bottnen på terrinformen med den. Ställ in formen i frysen.
    4. Vispa vaniljglassen krämig och lägg ett lager vaniljglass på hallonsrobeten och ställ i frysen. Kör mangosorbeten i glassmaskinen och fördela den över vaniljglassen. Ställ tillbaka formen i frysen.
    5. Vispa ihop björnbärspuré och florsocker. Vispa yoghurt och vaniljyoghurt. Kör glassen i glassmaskinen tills den är krämig och lägg på den som sista lagen i terrinformen. Ställ in formen i frysen och låt stå minst 5-6 timmar.
    6. Ta fram glassen ca 10 minuter innan den ska ätas. skär upp terrinen och servera med färska bär.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben