Souvas

Underbart gott med rökt renstek, pressad potatis eller mosknyten till

Ingredienser

  • 1 kg rökt renstek
  • Sås
  • 1 dl svarta vinbär
  • 5 msk farinsocker
  • 2 dl sherry
  • 2 dl kalvfond (Bongs + vatten)
  • Maizenaredning
  • Instruktioner

    1. Låt steken nästan tina och skär den i små tunna skivor typ renskav. Smält lite smör i stekpanna och fräs upp köttet. Gör såsen på stekskyn. Smält sockret, tillsätt bären, sherryn och fonden. Koka 10 min. Sila och red med ljus maizenaredning.
    2. Lägg upp lagom mängd kött, 2 mosknyten, ringla sås runt samt garnera med gurkspiraler och svartvinbärsklase.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben