Spättafrestelse

Serverar: 4 portioner

Mycket lättlagad läckerhet som gör succé i familjen eller bland gästerna. Kan göras ovanpå spisen eller i ugnen som gratäng - gärna då med Pommes duchesse.

Ingredienser

  • 600 gram tinad spättafilé
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 tub, 175 g, räkost till fyllning
  • ½ dl hackad gräslök eller dill
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl grädde (valfri procent men kokbar)
  • 1 fiskbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • Instruktioner

    1. Se till att skinnet är borta på filéerna. Salta och peppra lätt.
    2. Lägg en klick räkost (eller kräft- eller skaldjurs-) på varje filé och strö gräslök eller dill över.Vik ihop fileéerna som börsar och lägg dem omlott i en vid panna, typ traktörpanna. Eller i smord ugnsfast form.
    3. Blanda grädden, crème fraichen och den smulade buljongtärningen eller fonden i en skål och häll den över fisken.
    4. Koka upp, sänk värmen och låt knappt sjuda i 8-10 minuter eller tills fisken är helt vit. Eller sätt in i 225 grader varm ugn och räkna med ca 15 minuter. Strö då gärna lite ost över - mest för utseendents skull.
    5. Garnera med dill eller gräslök.
    6. Servera med kokt ris, pressad potatis, sparris eller haricot verts

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben