Hittade en gammal favorit-kokbok i bokhyllan "Hirams Kokbok", där detta var mitt stora favvo-receptet på -90-talet.
Ingredienser
12 rödspättefiléer
1 gul lök
2-3 tomater
1 hg god ost
Citron
½ dl vitt vin (kan uteslutas)
Smör
Instruktioner
- Lägg filéerna på en skärbräda och salta dem.
Låt dem ligga en liten stund och suga i sig sältan.
Hacka under tiden löken och tomaterna i små tärningar och riv osten.
Blanda ihop detta och lägg 1-2 tsk av detta på varje filé.
Rulla ihop dem och lägg dem med skarven nedåt tätt ihop i en väl-smörad ugnsfast form.
Droppa över rikligt med citron och ev vin.
Lägg över det som är kvar av tomat-lök-ost-röran och ev lite mer smör.
Ställ in formen i ugnen ca 30 minuter eller tills fisken är genomkokt och lite lätt gratinerad.
Prova gärna med en provsticka.
Servera grytan med nykokt potatis.
- Ugn 225'
Kommentarer (1)
Här kommer bilden