Spättegryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Hittade en gammal favorit-kokbok i bokhyllan "Hirams Kokbok", där detta var mitt stora favvo-receptet på -90-talet.

Ingredienser

  • 12 rödspättefiléer
  • 1 gul lök
  • 2-3 tomater
  • 1 hg god ost
  • Citron
  • ½ dl vitt vin (kan uteslutas)
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Lägg filéerna på en skärbräda och salta dem. Låt dem ligga en liten stund och suga i sig sältan. Hacka under tiden löken och tomaterna i små tärningar och riv osten. Blanda ihop detta och lägg 1-2 tsk av detta på varje filé. Rulla ihop dem och lägg dem med skarven nedåt tätt ihop i en väl-smörad ugnsfast form. Droppa över rikligt med citron och ev vin. Lägg över det som är kvar av tomat-lök-ost-röran och ev lite mer smör. Ställ in formen i ugnen ca 30 minuter eller tills fisken är genomkokt och lite lätt gratinerad. Prova gärna med en provsticka. Servera grytan med nykokt potatis.
    2. Ugn 225'

    Kommentarer (1)

    Josses 2 augusti 2010

    Här kommer bilden

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben