Spagettikotletter - Allt i ett

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 45 minuter

En snabblagad och enkel rätt som blev över alla förväntningar. Gillar ni inte spiskummin går den mycket bra att utesluta. Uppfunnen för att kyl och frys var väldigt tomma. Men det sägs ju att nöden är uppfinningarnas moder. I detta fall blev det en fyllig smakfull succé. Kommer garanterat att göras igen.

Ingredienser

  • 2-3 fläskkotletter (400 g)
  • 150-175 g spagetti
  • 400 g tomater (krossade på burk)
  • 100 g purjolök
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 1 tärning köttbuljong
  • 1 msk smör
  • 1 tsk curry
  • 4 dl vatten
  • Vitlökspeppar
  • Spiskummin
  • Parmesanost (riven)
  • Instruktioner

    1. Krydda kotletterna med vitlökspeppar och spiskummin. Skär purjon i fina skivor.
    2. Bryn kotletterna i en gryta så de får en fin stekyta, tag upp dem och lägg åt sidan. Pudra över curry i grytan och låt fräsa lite. Häll i vatten, tomater purjolök, buljongtärningen och pressa i vitlöken.
    3. Koka upp och rör så buljongtärningen löser sig. Bryt spagettin i bitar och lägg i, låt koka upp igen under omrörning.
    4. Lägg i kotletterna och låt småkoka på svag värme utan lock i ca 15-20 minuter. Rör mot botten då och då så inte spagettin bränner fast.
    5. Servera med riven parmesan (färsk eller torkad).

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben