Ca 200 g fetaost eller hälften fetaost och vanlig ost
1-2 ägg
Olivolja
Salt
Peppar
Instruktioner
Fräs löken lätt i olja. Lägg i den hackade frysta spenaten, låt den koka på svag värme tills det mesta av vattnet dunstat bort.
Ta kastrullen av värmen och rör i ägg, persilja, mynta och smulad ost. Salta och peppra, men jag rekommenderar att du först smakar av fetaosten - vissa sorter är väldigt salta och då bör du kanske inte tillsätta mer.
Pensla en rektangulär ugnsform (ca 25x 30cm) med olja. Klä formen med hälften av filobladen (ca 6 blad). Pensla ev lite olja mellan några blad. Bladen kommer att hänga över formkanten.
Häll i fyllningen och bred ut den. Vik in kanterna av degen (pensla lite i vecken), så att fyllningen håller sig på plats. Täck över med resterande filodeg.
Grädda i 180° ugn i ca 25-30 minuter, tills den är vackert gyllenbrun.
Tips: Brukar bli väldigt mycket deg, så hittar du en förpackning om 250 g räcker det.
Hej Anki, Ge receptet till din kock och njut ! (om han lyckas med pajen)
detta är det godaste jag vet........
Anki..?