Spareribbs

Serverar: 4-8 portioner

Tid: 45 minuter

Makens favorit.

Ingredienser

  • 1- 2 sidor tunna revben av gris
  • Grillkrydda
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Grillolja eller glace
  • Instruktioner

    1. Dag 1: Gnid in revbenen med en blandning av grillkrydda, svartpepapr och salt. Lägg revbenen i en påse i kylen över natten.
    2. DAg 2: Tag ut revbenen och låt dem bli något mindre kalla innan de läggs i en långpanna med lite vatten i botten (så de inte bränner fast). Stek dem med undersidan upp först i ca 15 minuter på 200 grader. Pensla på grillolja eller glace och vänd sedan revbenen med ovansidan upp. Pensla på mer olja eller glace. Stek i ca 15 minuter. Tag sedan ut och pensla på resten av oljan eller glacen. Stek i ytterligare 10 minuter. Tag ut ur ugnen och låt kallna lite innan revbenen skärs upp. Servera med barabecuesås, coleslaw och klyftpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben