Specialbröd

Smaskigt specialbröd.

Ingredienser

  • 5 dl rågsikt
  • 1 dl kli (vete eller havre)
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • ½ dl havregryn
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ dl havremjöl
  • ½ dl torkad, finhackad frukt och / eller bär
  • ½ dl annat mjöl (t.ex. potatismjöl)
  • 1 msk bakpulver
  • ½ msk socker
  • ½ msk bryggt kaffe
  • 2 tsk salt
  • 9 dl filmjölk
  • ½ dl vatten
  • ½ dl mjölk
  • 2 dl mörk sirap
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk kanel
  • 3 msk finhackad persilja
  • 3 tsk brödkryddor
  • Instruktioner

    1. Blanda rågsikt, kli, rågmjöl, havregryn, vetemjöl, havremjöl, annat mjöl (t.ex. potatismjöl) torkad frukt, bikarbonat och bakpulver med brödkryddor i en stor bunke.
    2. Tillsätt filmjölk, vatten, mjölk, kaffe, socker, kanel, frukt, och sirap och rör allt till en kladdig deg. Stjälp upp degen ojäst i en smord långpanna och tryck ut den med mjölade händer.
    3. Grädda brödet i 100 graders ugnsvärme under 45 minuter. Höj därefter till 150 grader och låt grädda ytterligare 45 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben