Speculaas

Serverar: 60 portioner

Speculaas är holländarnas svar på vår pepparkaka. Den avnjuts med eftermiddagste. Den mest populära speculaasperioden är kring firandet av Sinterklaas den 5 december. Kakorna är mycket lättbakade, inget kavlande alls.

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl
  • 1½ dl brun farin
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk mald ingefära
  • ½ tsk mald kryddpeppar
  • ½ tsk mald kanel
  • ½ tsk mald muskotblomma eller muskotnöt
  • 125 g smör
  • Garnering
  • 3 msk mandelspån
  • Instruktioner

    1. Blanda samman alla ingredienserna i en matberedare och kör snabbt till en deg. Forma degen till en ca 25 cm lång rektangel, 3 cm bred och 5 cm hög. Plasta degen och låt vila 30 min i kyl
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Skär längden i tunna raka skivor. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Garnera varje speculaas med ett mandelspån. Grädda mitt i ugnen ca 12 min.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben