Spenatbaguette

Serverar: 4 portioner

Servera gärna små läckra getostar till brödet.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 200 g hackad fryst tinad spenat
  • 1 msk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl solroskärnor
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 1 liter vetemjöl
  • 1 dl vetemjöl till utbakningen
  • Instruktioner

    1. Finfördela jästen i en degbunke. Värm vatten och spenat fingervarmt och rör ut jästen i degvätskan. Tillsätt salt, olja, solroskärnor och mjöl. Arbeta till en smidig, något lös deg. Låt jäsa under duk ca 1 timme.
    2. Tag upp degen på mjölat bord och dela i 4 delar utan att knåda. Sätt ugnen på 225°.
    3. Rulla till avlånga rullar och vrid dem som du vrider tvätt. Grädda mitt i ugnen 30 minuter. Låt dem svalna under duk.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben