Spenatdip

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 15 minuter

Råa grönsaker är goda att dippa i en väl smaksatt sås. Här gräddfil och crème fraîche blandade med spenat och kryddörter. Ställ gärna dipskålen på en bädd av krossad is, det ser trevligt ut och håller såsen fräsch och sval.

Ingredienser

  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk riven rå lök
  • 1 msk klippt gräslök
  • 1 tsk söndersmulad körvel
  • 200 g färsk spenat
  • eller motsvarande mängd djupfryst
  • 1/2 tsk salt
  • litet riven muskot
  • färska grönsaker
  • svamp
  • morötter
  • gurka
  • rädisor
  • selleri
  • paprika
  • champinjoner
  • Instruktioner

    1. Blanda gräddfil och crème fraîche försiktigt. Tillsätt lök, gräslök och körvel och låt stå en stund.
    2. Rensa och skölj den färska spenaten. Förväll den i lättsaltat vatten några minuter och häll av spadet. Låt spenaten svalna och hacka den. Den djupfrysta spenaten behöver bara tina.
    3. Rör ned spenaten i gräddfilsblandningen och smaksätt med salt och muskot. Häll upp dipen i en skål och bjud den som tilltugg till olika grönsaker, kex, chips eller liknande.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben