Jag älskar verkligen omelett av alla slag och det här är en enkel och nyttig fritatta med mozzarellaost.
Vegetarisk.
400 kalorier per portion
Ingredienser
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
250 g färsk spenat eller djupfryst spenat i påse
1 msk smör
8 ägg
1 dl vatten
1 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
250 g mozzarellaost
Tillbehör
Tomatskivor
Knäckebröd
Instruktioner
- Skala och skiva vitlök och lök tunt. Skölj färsk spenat noga och hacka den grovt. Låt djupfryst tina och hacka den grovt. Fräs de båda löksorterna i hälften av smöret i en teflonstekpanna.
- Vispa samman ägg och vatten, tillsätt spenat, salt och peppar.
Häll äggsmeten i pannan och stek på svag värme tills fritattan börjar stelna på ytan. Låt frittatan försiktigt glida ner på en tallrik.
- Hetta upp resten av smöret i stekpannan och vänd tillbaka frittatan i pannan.
Låt mozzarellaosten rinna av och skär den i tärningar. Strö osttärningarna över frittatan.
- Skär frittatan i 4 bitar och servera direkt ur pannan med tomatskivor och knäckebröd till.
Kommentarer (0)