Spenatfritatta

Serverar: 4 portioner

Jag älskar verkligen omelett av alla slag och det här är en enkel och nyttig fritatta med mozzarellaost. Vegetarisk. 400 kalorier per portion

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 250 g färsk spenat eller djupfryst spenat i påse
  • 1 msk smör
  • 8 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
  • 250 g mozzarellaost
  • Tillbehör
  • Tomatskivor
  • Knäckebröd
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva vitlök och lök tunt. Skölj färsk spenat noga och hacka den grovt. Låt djupfryst tina och hacka den grovt. Fräs de båda löksorterna i hälften av smöret i en teflonstekpanna.
    2. Vispa samman ägg och vatten, tillsätt spenat, salt och peppar. Häll äggsmeten i pannan och stek på svag värme tills fritattan börjar stelna på ytan. Låt frittatan försiktigt glida ner på en tallrik.
    3. Hetta upp resten av smöret i stekpannan och vänd tillbaka frittatan i pannan. Låt mozzarellaosten rinna av och skär den i tärningar. Strö osttärningarna över frittatan.
    4. Skär frittatan i 4 bitar och servera direkt ur pannan med tomatskivor och knäckebröd till.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben