Spenatgratäng med fetaost och röktlax

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Snabb och Smakrik spenatgratäng. Ett av mammas favorit GI-recept

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 150 g fetaost
  • 1 dl creme fraiche
  • 400 g hackad spenat
  • salt
  • peppar
  • svarta oliver
  • 1 liten rödlök
  • 400 g rökt lax
  • blandad sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Tina spenaten och krama ur överflödig vätska. Blanda ögg, fetaost, creme fraiche och spenat. Smaka av med salt och peppar. Häll smeten i en smord ugnsfast form, dekorera med oliver och rödlök och låt stå i ugnen i ca 20 min.
    2. Servera med lax och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (11)

    Disen 21 januari 2009

    Supergott och mättande. Ska ha resterna till lunch imorgon. Jag skippade oliverna eftersom jag inte tycker om det. Det här kommer jag att göra igen. Lättlagat och smakligt. Passade också på att spara din Broccolisoppa. Återkommer när jag smakat den. Tack för receptet.

    LaJefa 21 februari 2009

    Låter jättegott! Återkommer med betyg när jag har testat.

    Zeewie 29 mars 2009

    Det här är bland det godaste jag ätit. Helt underbart!!

    Happy 17 juli 2009

    Hej detta låter spännande, ska prova det perfekt för oss som går på LCHF dieten. åter kommer när jag provat. Tack

    recoplay 25 augusti 2009

    Supergott!! Jag använde ca 140g färsk spenat vilket gick jättebra! Har länge letat efter något alternativ till potatisen som jag alltid brukade äta med laxen.

    Rattatouille 16 november 2009

    Gott var det. Hade varit gott att ha i lite knaprig bacon i gratängen. Ska testa det nästa gång.

    Oxalis 15 januari 2010

    Har ätit spenatgratäng på Park Hotel I Sriracha i Thaland, Supergott. Skall försöka att använda mig av grundreceptet med viss modofiering. Återkommer med resultat.

    annasgoda 19 januari 2010

    Kanske lite riven muskot hade varit gott i...

    Ekorrungen 9 juni 2010

    Detta var gott, tog inga oliver och uteslöt löken!

    uppbot 24 juli 2011

    Jag använde 400g färsk spenat i stället. Det var jätte gott! Ska göra detta fler gånger! Tack för receptet! Högsta betyg så klart!

    lisam 6 februari 2014

    Blev mycket uppskattat!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben