Spenatknyten

Serverar: 15 portioner

En supergod aptitretare med bladspenat och ost. Mumsigt!

Ingredienser

  • 1 paket smördeg, ca 400 g
  • 250 g fryst bladspenat
  • 2 vitlöksklyftor
  • Smör
  • 2 dl Gratella riven ost (mager) eller fetaost
  • 1 dl gräddfil
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Halvtina och kavla ut smördegsplattorna till 24 cm på längden, dela varje platta i 3 fyrkanter. Tina spenaten och pressa ur vattnet. Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och spenat i smör i en stekpanna. Ta det från värmen och låt det svalna.
    3. Tillsätt ost, gräddfil, salt, peppar och spiskummin. Lägg en klick fyllning på varje platta och nyp ihop till små trekanter.
    4. Pensla med uppvispat ägg och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 15 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben