Spenatlasagne med kassler

Serverar: 4 portioner

God och krämig lasagne. Strunta i kasslern om du vill äta vegetariskt.

Ingredienser

  • 2 paket fryst lättinad bladspenat
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 2 msk smör/margarin
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Muskotnöt
  • Sås
  • 7 dl mjölk
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 1 msk smör/margarin
  • 2 dl riven ost med smak
  • ca 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 9 lasagneplattor
  • Gratinering
  • 1 dl riven ost med smak
  • Att äta till
  • 400 g tunna skivor bräckt kassler
  • Instruktioner

    1. Grovhacka spenaten. Fräs gul lök och vitlök i matfett. Lägg i spenaten och låt den fräsa med. Smaksätt med salt, nymalen peppar och riven muskotnöt.
    2. Häll mjölken i en kastrull. Vispa i vetemjölet. Låt blandningen koka upp och sjuda 3 minuter under omrörning. Tillsätt matfett om du använt mager mjölk. Rör i riven ost som får smälta i såsen. Smaksätt med salt och peppar.
    3. Smöra en ugnssäker form, stor nog att ge plats åt 3 lasagneplattor bredvid varandra. Börja med ett lager sås. Lägg på 3 lasagneplattor och sedan ett lager spenatröra och ett lager sås. Lägg på 3 nya plattor och fortsätt så tills plattor och spenat är slut. Överst ska vara ett täcke med sås och ost.
    4. Grädda lasagnen i 200 grader varm ugn 35-40 minuter.
    5. Vill du snåla med kasslern (200 g räcker) kan du skära fina tärningar av den och fördela dem i lasagnen.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben