Spenatpaj med kassler

Serverar: 4 portioner

Pajbuffé gillar jag...den här pajen passar alldeles utmärkt där...naturligtvis är den god annars också ;-)

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 krm salt
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 100 g djupfryst eller färsk bladspenat
  • 2 dl finstrimlad purjolök
  • 150 g kassler i tärningar
  • 1 riven eller finhackad vitlöksklyfta
  • 2 ägg
  • 2 dl riven ost
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 2 tsk Dansukker Ljust Muscovadoråsocker
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader. Blanda samman vetemjöl, salt, margarin och vatten till degen. Låt vila i kyl i minst 30 minuter.
    2. Tryck ut degen i 2 mindre pajformar eller annan ugnssäker form. Nagga. Grädda på galler i nedre delen av ugnen i 10 minuter.
    3. Vispa samman äggen och mjölken. Tillsätt ost, Muscovadoråsocker, salt och peppar.
    4. Vänd ner övriga ingredienser i smeten. Fördela fyllningen i de förgräddade skalen.
    5. Grädda spenatpajen med kassler i ytterligare ca 15 minuter.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben