Spettekaksvåfflor

Våfflorna bakas på potatismjöl så då är dessa glutenfria och byter man ut margarinet mot mjölkfritt så är det även mjölkfritt!

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 2,5 dl potatismjöl
  • 1/2-1 citron eller apelsin, rivet skal
  • 1,5 dl flytande margarin
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt potatismjöl, rivet citrusskal och margarin.
    2. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla det med lite fett till första omgången, sedan behöver det knappast smörjas. Lägg på ca 0,75-1 dl av smeten, bred ut den lite och grädda våfflorna gulbruna.
    3. Lägg våfflorna bredvid varandra på ett galler och låt dem kallna. Bryt dem i hjärtan, pudra med lite florsocker och servera dem som kaka till kaffet eller som efterrätt med frukt eller bär och lite ringlad honung.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben