Spickekorv

Serverar: 20 portioner

Ett gammaldags recept på riktig torkad korv. Det finns nästan inget godare att tugga på... :-)

Ingredienser

  • 2 kg älgfärs/fläskfärs (50/50)
  • 1 gul lök, riven
  • 1 msk vitpeppar
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 1 tsk nejlikor
  • 2 tsk ljus sirap
  • 2 msk salt
  • 1 tsk vitlökspulver
  • Naturfjälster
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop färsen med övriga ingredienser. Stek ett smakprov för att kolla kryddningen och tillsätt mer om det behövs.
    2. Förbered fjälstern efter beskrivning på förpackningen. Stoppa ca 8 st korvar och bind ihop dem.
    3. Häng dem i varm rumstemperatur (ca. 25 grader), gärna över ett element eller i ett pannrum minst 10 dagar tills korvarna är riktigt torkade.
    4. Ät med en iskall pilsner.... :-)

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Aspholme 16 november 2008

    Många intressanta recept du hade!

    laugan 9 december 2008

    Hej trevligt recept ska prova detta, jag ska däremot prova torka i ugnen så kanske det går fortare. Lite bacon kommer även att slinka ner i kvarnen för den rökta smakens skull.

    laugan 9 december 2008

    Hej trevligt recept ska prova detta, jag ska däremot prova torka i ugnen så kanske det går fortare. Lite bacon kommer även att slinka ner i kvarnen för den rökta smakens skull.

    Anders Yuran 3 november 2021

    Detta recept har inget med spickekorv att göra. Dessutom är det rent farligt att hänga i stort sett osaltat kött i rumstemperatur

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben