Spindeltårta 2

Serverar: 8-10 portioner

Perfekt till halloweenfesten

Ingredienser

  • 1 pkt tredelad tårtbotten (340 g)
  • Fyllning
  • 125 g mörk blockchoklad
  • 75 g margarin
  • 2 msk vatten
  • 2 ½ dl florsocker
  • 1 ägg
  • Garnering
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 50 g blockchoklad
  • 2 tsk margarin
  • 1-2 msk brunt strössel
  • Instruktioner

    1. Hetta upp choklad, margarin och vattnet i en kastrull på svag värme. Rör till en jämn smet. Ta kastrullen från värmen och blanda ner florsocker och ägg. Låt fyllningen svalna och bred den mellan tårtbottnarna.
    2. Vispa 2 ½ dl grädde och bred över tårtan. Smält choklad, margarin och vispgrädde i en kastrull, rör om och låt svalna lite. Häll smeten i en kraftig plastpåse utan vikta hörn och klipp ett litet hål i ena hörnet. Garnera med chokladen i form av ett spindelnät och därefter strössel.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    MarreIda 7 november 2007

    Kalasgod!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben